Nyhed – få din egen personlige træner!

Jeg hedder Martin Bundgaard og er netop startet som personlig træner hos Favrskov Fysioterapi & Træning. Jeg ser frem til, at hjælpe dig godt i gang med din træning og motivere dig til, at nå dine mål for træningen.

Jeg er Elite-badmintonspiller og tilknyttet Team Danmark i Aarhus. Jeg er derfor vant til at motivere mig selv og sætte både trænings-og resultatmæssige mål indenfor min sport. Det vil jeg også rigtigt gerne hjælpe dig med.

I fællesskab med fysioterapeuterne har jeg opstillet tre forskellige træningsforløb til dig der gerne vil hjælpes godt på vej af en personlig træner. Nedenfor kan du se lidt om indholdet samt priserne for de enkelte forløb;

Lille pakke:

 • 2 x 1 time + sundhedsprofil
 • 4 ugers fri træning
 • pris kr. 750,-

Mellem pakke:

 • 4 x 1 time + sundhedsprofil
 • 8 ugers fri træning
 • pris kr. 1450,-

Stor pakke:

 • 6 x 1 time + sundhedsprofil
 • 12 ugers fri træning
 • pris kr. 2050,- 

Såfremt du måtte have eventuelle spørgsmål omkring disse spændende nye tiltag stiller jeg mig selvfølgelig meget gerne til din disposition og kan kontaktes på tlf.nr. 86 96 23 30 eller på mail@fysio-favrskov.dk

Jeg ser frem til at hjælpe dig med din træning. Det er aldrig for sent at komme igang, gør noget godt for din krop, invester i dit eget helbred og få det langt bedre med dig selv. Tjek lige nedenstående video og tilmeld dig så ellers allerede i dag!

træning

 

Radial Shockwave Terapi

Radial Shockwave Terapi er en videnskabelig bevist behandlingsmetode som har en positiv effekt på en lang række kroniske smertetilstande relateret til både sene-og muskelvæv i kroppen.

Shockwave tilbyder en kort og effektiv behandling som giver hurtige resultater på svært behandlede smertetilstande. Behandlingen er uden reelle bivirkninger, men der kan dog opleves en lettere ømhed og rødmen.

Som følge af høj effektivitet anbefales shockwave indenfor ortopædien ofte før kortisoninjektioner og kirurgisk intervention. Indenfor det fysioterapeutiske speciale anvendes shockwave til at behandle smertetilstande såsom

 • Hælspore-og hulfodssenesmerter
 • Achillessenesmerter
 • Skinnebenssmerter
 • Springer- og løberknæ
 • Hoftesmerter
 • Golf-og tennisalbue
 • Skuldersmerter
 • Arvævsdannelser

En behandling tager 5-15 minutter i kombination med en normal konsultation. Det forekommer, at patienten er fuldstændig smertefri og har fuld funktion efter blot én enkelt behandling, men oftest kræves 2-5 behandlinger med 3-7 dages interval.

Helt op til 85 % af patienter, behandlet med shockwave i kombination med en målrettet og superviseret genoptræning, oplever at blive enten helt eller delvis symptomfri.

Såfremt du ønsker yderligere information omkring shockwave, som en både ny og innovativ behandlingsform, er du selvfølgelig altid meget velkommen til at spørge din fysioterapeut til råds.

Radierende shockwave behandling achilles

 

Spis dig rask efter dit blodsukker

Skal jeg skære ned på fedtet eller kulhydraterne, når jeg vil tabe mig og holde min vægt bagefter? Det har forskerne skændtes om de sidste 30 år, så der er ikke meget at sige til, hvis du er forvirret.

Endelig har videnskaben fundet en banebrydende forklaring: Hvem du er, og hvordan dit blodsukkerstofskifte er indrettet, er helt afgørende for kostens sammensætning. Find ud af, om du er Type A, B eller C. Så viser vi dig vejen til den rette kost.

Vi ved i dag, at en kost med varierende eller højt sukker indhold giver en øget risiko for hjertekarsygdomme, diabetes, gigt med smerter i muskler og led til følge samt visse typer af kræft. Sygdommene har alle det fællestræk, at de er inflammatoriske.

Forskerne har fundet ud af, at en kost som fastholder det stabile blodsukker kan reducere både antallet og symptomer på sygdommene betragteligt. Det er også velkendt, at træning reducerer risikoen for disse sygdomme og er med til at modvirke store blodsukkerudsving.

Vi kan som et helt nyt tiltag tilbyde vores patienter en blodsukkermåling i kombination med en sundhedsprofil. Testresultaterne vil blive gennemgået og du vil få en kyndig vejledning omkring den kost der passer til netop dig.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photo-d-illustration-abstract-red-blood-cells-isolated-white-background-image73883775

 

FORZA/RSL Danske Mesterskaber i Badminton 2018

Igen i år var klinikkens fysioterapeuter med på sidelinjen ved DM i Badminton i Ceres Park Arena i Aarhus den 6-10. februar 2018.  Klinikken indgik som en del af den sundhedssektor der er med under mesterskaberne.

Klinikkens fysioterapeuter har tidligere været med de år hvor den store internationale turnering Denmark Open blev afviklet i Aarhus og nu er byen altså endnu engang vært med et stort arrangement indenfor badminton.

Der udspillede sig lidt af et drama på TV-banen da verdens étteren i herredouble Mathias Boe fik en skade i sin hofte i semifinalen. Se dette videolink fra TV2Sporten med den akutte skadesbehandling på banen.

IMG_0813

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyhed – sundhedsprofil

Vi kan som et helt nyt og meget spændende tiltag fremadrettet tilbyde vores træningspatienter at få lavet en sundhedsprofil. Her testes du som patient for en lang række fysiologiske parametre, hvilket gør det muligt for os, at monitorere effekten af din træning.

Vi har investeret i det nyeste testudstyr og kan levere valide testresultater. Alt sammen med henblik på at opnå et mere optimalt træningsudbytte. Sundhedsprofilen indeholder følgende fysiologiske parametre og her har vi endda kun medtaget et udpluk af de vigtigste data:

 • Kondital målt i ml O2/min/kg
 • Muskelmasse målt i kg
 • Fedtmasse målt i kg
 • Knoglemasse målt i kg
 • Body Mass Index (BMI)
 • Body Age (metabolisk alder)

I forbindelse med testningen vil din fysioterapeut forklare dig betydningen af dine resultater og sammen med dig lave nye mål for din træning. Som fysioterapeuter vil vi gerne medvirke til, at holde danskerne i bevægelse, og tests som i denne sundhedsprofil gør det bare endnu mere interessant.

Såfremt du ikke er henvist til fysioterapi, og har interesse i en sundhedsprofil, kan testningen udføres af vores dygtige personlige træner. Ring for yderligere information omkring dette nye tiltag her på klinikken.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photography-apple-measurement-tape-image1183767

 

Hjalp Hans Kristian Vittinghus til All England

I forbindelse med Yonex DM i badminton 2017 stillede vi som fysioterapeuter fuldtalligt op for at være en del af sundhedssektoren. Det blev nogle spændende dage for os kollegialt set, men også nogle dage, hvor vi fik mulighed for at hjælpe flere af spillerne i den danske badmintonelite.

En del spillere fik konventionel fysioterapeutisk behandling samt hjælp til optapening før kampene. Flere blev ligeledes behandlet med laserterapi og akupunktur. Vi fik en meget positiv feedback fra ’Badminton Danmark’ og ikke mindst spillerne som var glade for den hurtige hjælp.

Især blev der givet ’Thumbs-Up’ af Hans Kristian Vittinghus som fik en slem fiberskade i sit højre lår i kvartfinalen. Han blev tapet op under kampen og vandt efterfølgende. Lige efter kampen fik han akut skadesbehandling, laserterapi og slutteligt blev der anlagt en stram bandage. Han har netop meldt sig klar til All England.

IMG_0117

 

Yonex Danske Mesterskaber i Badminton 2017

Når de Danske Mesterskaber i Badminton afvikles i Ceres Park Arena i Aarhus den 2.-5. februar 2017 bliver det med klinikkens fysioterapeuter på sidelinjen. Klinikken indgår som en del af den sundhedssektor der er med under mesterskaberne.

Klinikkens fysioterapeuter har tidligere været med de år hvor den store internationale turnering Denmark Open blev afviklet i Aarhus og nu er byen altså endnu engang vært med et stort arrangement indenfor badminton.

Samarbejdet er kommet i stand efter aftale med de tre lokale arrangerende badmintonklubber i Aarhus. Indsatsen vil hovedsagelig være den helt akutte skadesbehandling samt behandling af eventuelle overbelastningsskader blandt spillerne.

Yonex Danmark 2017

 

Nybygget klinik v/ Hammel Idrætscenter

I foråret 2015 flyttede vi ind i vores nybyggede klinik beliggende ved Hammel Idrætscenter og kan således i dag fejre 1-års fødselsdag. Der skulle gå mange år før det endelig langt om længe blev en realitet; – men det har været værd at vente på.

Den nye klinik indeholder et sekretariat med et stort venteværelse, fire store og lukkede behandlingsrum, en øvelsesterapisal samt personalefaciliteter. Derudover har klinikken fået helt nyt interiør så den fremstår både tidssvarende og moderne.

Vi har altid ønsket os at komme tættere på idrætsudøveren, og dette fordi, alle terapeuter på klinikken har en stor interesse indenfor idrætsfysioterapi. Derfor er placeringen meget velovervejet og der ses allerede en ’stærk’ synergieffekt.

 

2011-NY-131011-Hammel6